Ni kan kalla mig lill målarn

Ni kan kalla mig lill målarn, för i veckan har det målats :) Har fått dille på färg verkar det som nu, det började med att jag skulle måla en spjälsäng som vi fått av janne å elin och sen helt plötsligt då har jag målat mssa grejjs i toan också. och nu så sitter jag och funderar på vad jag ska måla härnäst..

Sängen före



Sängen efter




Lilltoan efter



Har ingen före bild på toan, men det blev en klar förbättring iaf. Tidigare var bänkskivan en sliten brun träfärgad bräda och nu ser det mycket fräschare ut. målade även pappershållaren, handdukshållaren å krukan också. sen fixade jag nå gardiner å badrumsmatta som har typ samma färg med!

Och självklart har jag målat allt med en vattenbaserad lackfärg som inte är farlig för gravida att måla med, så ingen behöver vara orolig att jag andas in giftiga ångor av något slag :)


Och våran ute plats är klar, det ska invigas ikväll :)  Nicklas, berglund och mattias har varit så jädra duktiga i veckan som har hållat på och byggt denna, fast dom har jobbat massa på dagarna har dom ändå samlat krafter på kvällen för att bygga! Jätte duktiga har dom varit! måste bara säga det att jag och linda har också varit med och skruvat någon skruv, så vi ska ha en stor eloge också! :D haha!

Kort på den kommer sen! Men nu funderar jag om jag ska åka in till stan och se om jag hitta några stora ute blomkrukor som man kan sätta där nere. skulle bli så himla jävla bra!  

_______________

Annars är allt bra med oss alla! Lilla pyret lever rövare i magen, ganska så fantastisk känsla när man känner hur han bökar runt.

Var hos barnmorskan i torsdag lyssnade på barnets hjärtljud och allt såg bra ut där. Sen tog vi nå prover och det visade sig att jag hade ganska lågt blodvärde (110) så nu ska jag börja äta två järntabletter istället för en och hoppas på att det stiger. Sen tog vi några andra prover för att se vad det kan bero på, så nu väntar vi på svar. Inte konstigt att jag känner mig så fruktansvärt trött ibland och säkert är det därför jag har börjar få lite huvudvärk också! Tycker att det är så konstigt att det har sjunkigt så mycket, annars brukar jag ha jätte hög blodvärde men det är väl klart, barnet tar vad han behöver och det är ju bra!

Ha det bra gott folk! Nu bär he av in till stan!


Sommaren kommer...

Nu är det bestämt! Imorgon ska vi hämta virke för att bygga våran uteplats! Oj, så skönt det kommer att bli att sitta här utanför när den är klar :) Läängtar redan! Men snart så börjar det byggas!



Vi ska alltså bygga en trätrall på den där ruskigt fula betong plattan som vi har mitt i våran gräsmatta. Ååå, det kommer bli så fint när det är klart! Tänk så skönt att sitta ute å grilla¨å ha en ute plats att äta på och framför allt ligga ute och sola när de e vacker vääré ute.. Men den kommer att bli gode stor, både jag å nicke trodde att den var typ 25 m2 stor, men när allt tinade fram så visade det sig att den var 50m2.. shit alltså!  ingen av oss trodde att den var så stor.

Och jag kom på värsta smarta idén att samtidigt som vi bygger trallen så kan man ju bygga ett matbord också. Då behöver vi bara köpa stolar till bordet. Det är ju sviinigt dyrt att köpa utemöbler, så då är det bättre att bygga egna :) Så nu är jag på jakt efter åtta ute stolar och ett parasoll!


__________________

Nu så har jag piggnat till! Så imorgon ska jag fara iväg till praktiken igen, var verkligen en snabb förkylning och det är jag gla för!

Idag så har vi grillat ute till middag! Det blev en sån här spontangrillning och gott var det! Och imorgon blir det att grilla grillspett med korv å köttbullar å grönsaker mm. Man kan ju typ grilla det mesta och man måste ju passa på medans det är fint väder! DÅ ska man vara ute och må gott!





Det är fan inte sant!

Det är fan inte sant! Jag har klarat mig hela vintern från att bli sjuk och nu blir jag det, när det är som varmast och skönast ute och näar man har så mycket att göra så man inte har tid att vara sjuk. Jävla typiskt!

Det började igår. Det gör ont i ögonen, halsen och näsan är alldeles rinnig, hostar och nyser gör jag hela tiden å skallen värken, feber har jag säkert också. Sååå irriterande. å jag har legat å grinat typ två timmar idag bara för att jag har helt enkelt inte tid att vara sjuk. Har ju praktiken nu också så den måste jag göra, men inte går det ju om jag är sjuk.

Börjar kl fyra idag och ska gå till nio ikväll. Jag hade ju kunnat fara dit å kämpa mig igenom kvällen men det tänker jag inte göra,  jag kan ju inte riskera att jag smittar ner alla äldre på boendet, det skulle vara mindre bra.

åhh så irriterad jag är, känns så fruktansvärt jobbigt när jag vill göra bort praktiken så fort som möjligt å så går jag å blir sjuk och jag som aldrig brukar vara sjuk. Det är bara de att jag kommer ha så svårt att hinna ta igen min praktik tid om jag måste vara borta några dagar.
Kommer att ha praktik till den 30 maj. Den 31:a maj har jag apu dag hos folktandvården och sen den 1:a maj börjar jag jobba och då kommer jag att jobba till slutet av augusti. Då har jag ju ioförsig en månad kvar innan babyn kommer och då hade jag ju kunna fortsätta min praktik då, men det känns ju oxå förjävligt å vänta så länge å andra sidan vet jag ju inte om jag orkar göra min praktk då. Vad jobbigt allt helt plötsligt känns!

Nu ska jag gå å göra en kopp te å invänta klockan tills den blir fyra, då ska jag ringa å sjukanmäla mig. Känns så frutansvärt jobbigt när man vill göra något å kroppen säger ifrån.


Åsk oväder

Vilket jäkla oväder det var inatt. Det blixtrade å åskade som bara den. OCh vi hade svårt att sova igår, vaknade flera gånger av att det lät och att det var varmt.. Sviinigt varmt! Vi måste nog köpa en fläkt till sovrummet till sommaren.

_____________________

Igår så var vi till storsund en sväng! Hälsade på janne, elin och barnen. Och hem fick vi med oss en spjälsäng, en rese säng, en badbalja och massvis med barnkläder.  Det tackar vi för :) Det var himla fina saker!

Sen när vi kom hem till pitstan så for vi på sunes å käkade ett litet lyx, sen for vi hem till berglund å linda och där blev det en film senare på kvällen oxå!

_____________________

Idag så har jag vart på hortlaxgården hela dagen 7-16.00. Har vart riktigt trött idag, så jag törs säga att det kommer bli en tidig kväll här ikväll! Helt otroligt så trött man kan vara, har känns som jag haft grus i ögonen hela dagen och alla krafter helt borta nästan! Beror nog mycket på att jag har sovit väldigt dåligt i natt! så jag får ta igen det ikväll istället !


Nu blir det att börja med lite käk innan jag ska lägga mig på soffan!


sommarvärme





Igår var det en riktig sommar dag!

Hoj så varmt det var å stackars lilla jag brände mina axlar. Vi var hos samme å marie å nicke å samme byggde en hundkoja å jag å marie satt å kollade på. Var riktigt varmt och skönt ute men dock inte riktigt lika skönt när jag kom in och insåg att jag hade bränt mig. Tro väl jag att man bränner sig när man chockar huden i typ 30 + första sol dagen, kroppen är ju van att vara väl inbonad av vinterkläder. Nästa gång det blir nå mer solning måste jag se till att ha köpt nå sol skydd.


Sen på kvällen for vi hit (jag, nicke, samme, marie, berglund, david å agneta) å grillade, sen komme enmark hit å så spelade vi kubb.


Idag kanske vi ska kratta gräsmattan, är ganska varmt ute men ingen sol än så länge.
Men nu så väntar lunchen!

HadeT


Heeelg!

Skönt att det äntligen är helg! Vad skulle man nu ha gjort?! Imorgon blir det iaf att grilla! det ska bli smaskens, annars så vet jag inte! Njuta av det fina varma vädret som jag har hört att vi ska få :) Kanske hugger tag i krattan å kratta gräset..

Jag tänkte att vi skulle till arvidsjaur å kolla på en barnvagn och även svänga förbi jan å elin å hämta en spjälsäng imorgon på förmiddagen! Men då hade nickus andra planer, så då får vi ta det på söndag istället eller nån annan dag :P

Nästa vecka kommer att bli en tung vecka, gruvar mig redan! Kommer att ha praktik Mån-Fredag + massa Apu uppgifter som skall göras, så det kommer att bli en hel del pluggande då också! Jag kommer nog med all säkerhet ha fullt upp! MEn  nu s ska jag njuta av den lediga helgen!

Ikväll blir det att göra upp en eld här utanför och bara sitta och må gott! Kanske lite kubb spel också!

Nu blir det att gå en prommis!

Ultraljudet :)

Nu idag har vi vart på vårat första ultraljud. Helt fantastiskt att se det lilla pyret och det är en liten grabb som vi ska få, pillesnoppen syntes klart och tydligt och det var en helt otrolig känsla att få se vårat barn för första gången! Allt såg ut som det skulle och det lilla tickande hjärtat slog fulla friska slag. Vilken känsla att få se den lilla livliga krabaten som rördes hejvilt i magen. Armarna rördes upp och ner hela tiden och det är nog bara en tidsfråga innan man börjar känna av hans boxar slag :)  

Vi blev omberäknad tre dagar.
Beräknad födelse är 5 oktober
Nu är jag i v18+5

Hade velat lägga upp UL bilderna som vi fick idag men tyvärr så har vi ingen scanner, så vi får inte in bilderna i datorn. Men det får bli en annan gång! 

____________

Imorgon har jag första dagen på praktiken, börjar 7.00. Det ska nog gå bra, vill göra bort dom här tre praktikveckorna så man kan få börja jobba som riktigt sen, enda jobbiga med praktiken är att man inte får betalt och man har inte så mycket tid över att jobba heller. Sååå, det lär bli en väldigt fattig månad! 

Nu kommer linda och berglund så nu blir det film!   Hejsvejjs!
 



Total Miss!

Nu idag har jag vart på stan med karolin, jag skulle se om jag hittar någon sommarjacka, har just kommit fram till att det är lite väl varmt att gå i vinterjacka, men har man inget annat val så måste man.. ! Hittade tryvärr ingen jacka men jag ska göra ett nytt försök i arvidsjaur imorgon!

Måste dit imorgon för att få info om apu uppgifter som ska göras och lite annat kring apu:n som jag ska ha på hortlaxgården v19-21.

Och på tal om skolan.. Jag hade skola idag men missade det totalt! Inge bra gjort av mig!  Idag kring halv tio öppnade jag skol mejlen och såg att min lärare hade skickat mejl till mig att vi skulle ha förflyttningsmetodiken idag kl8.20 - 12.00 och det var ju lite väl sent att fara till arvidsjaur då.
Jag skrev då ett mejl å frågade om kursen skulle vara någon annan dag så jag kan ta igen det jag missade..

.. sen loggade jag ut från mejlen och for till stan, för som sagt, det brukar ju ta en dag ungefär innan man får tillbak mejl därifrån..  Men när jag kom hem sådär vid två tiden hade jag fått ett mejl kring tio, där det stod att du kan komma så att du är på skolan kl 12.30 för kursen skulle tydligen vara på eftermiddagen också! Jävulst irriterande att man missar två tider på en och samma dag! Tror att det var sista dagen på kursen där, det var länge sen den där kursen började men vi har bara haft den nån dag då och då under flera månader.. Typiskt! Men det går inte göra något åt det nu, jag får helt enkelt skylla på min tankspriddhet och mitt ovetande..

__________________________________________________________

Tack kakan för denna fina barntröja som vi fick av dig idag!




RSS 2.0