skulle behöva nattlig knuffhjälp!

Nu är det fredag och jag tog en fet jävla sovmorgon imorse =) Sov till halv tio och skönt var det! Tror det behövdes, för den senaste veckan har jag typ vaknat 25 tusen gånger per natt eftersom jag har fått så svårt att vända mig i sängen, känns som att jag ligger obehagligt hela tiden. Åh, varje gång jag ska göra ett försök att ändra position i sängen har jag inte kraft nog att göra det sovandes, utan jag vaknar å måste ta i utifan.. Hojja, Just nu känns det som dom här tio veckorna som är kvar är en evighet bort!
Det är drygt 70 nätter kvar. Så jag har många bökiga nätter framför mig. Känns som om jag är en gammal tant i en ung 22 års kropp just nu.




 


Kiruna besök

Nu har äntligen det efterlängtande sällskapet från kiruna kommit! Göril å henrik. Sjukt länge sen man träffade dom! Dom ska vara här till på lördag eller söndag! Det blir kul =)

Ikväll så blev det grillning, var smaskensgott. Grillat kött, klyftpotatis, pot sallad, grönsakssallad, grillade majs mm. Värsta smarrigt var det! Och det lutar även mot en grillning imorgon också! Hoppas bara på bra väder!

Idag har man känt sig lite smådegig i skallen, på förmiddagen hade jag lite irritationskänslor i kroppen men dom gick snabbt över där mot eftermiddagen. Jobbade till 16 idag och nu är jag ledig ändå till på söndag. ska bli så skönt att få sova ut nu nån morgon! :) 

 


Gravidmassage

Nu har jag bokat tid! Torsdag 5/8 kl 17.00



Så skönt det kommer att bli med en timmes massage! =)


Morrr...

Måste ringa och gnälla, har fått förlite i lön :S Attans också! Har nog blivit nå knas någonstans. Får ringa när jag kommer på jobbet. Börjar kl 12 idag och jobbar ändå till nio ikväll.
Men nu ska jag gå å hoppa in i duschen!
Ha det!


Skönt med ledig dag

Så skönt att vara ledig idag, en efterlängtad dag har det varit! Det blev sovmorgon till halv nio, sen kröp det så mycket i kropen så jag kunde inte längre ligga kvar i sängen. 

Tänkte att jag skulle gå ut och börja bära bort lite plankor och skrot som ligger kvar sen rivningen av taket, men jag vet inte om jag ska vänta med det ett tag, tror jag ska börja städa här inne och sen se efter vad krafterna orkar. Kanske sparar det till efter middagen då kanske nicklas också hjälper till! Vi skulle behöva få bort de så fort som möjligt, det ser rent av förjävligt ut. Men det blir ju bra sen, med ett nytt och fräscht tak =) 

Hoppas nu att det blir bra väder nu i veckan nån dag, så dom kan fortsätta med taket, vi vill ju få klart det så fort som möjligt. Och jag säger det, det ska bli så sköönt när allt det här är klart! Speciellt för nicklas, han som jobbar dubbelt, både på jobbet å här hemma!   

nä, nu ska jag ta å börja städa här inne, sätta på nå tvätt å fixa å trixa lite.



Vart är värmen?

Va fan är det här?! Det ska tydligen vara sommar nu.. Meen, när jag steg upp i morse var det 11 grader varmt ute och det har säkert varit ännu kallare i natt. Igår var det 0,9 minus i vidsel och mellan 4+ och 0 grader här runt i piteå på vissa ställen. HALLÅ!! det är JULI månad!!! Lite varmare kan vi ju få ha det!


Nu arbetar gubbarna



Nu har takbytet börjat :)


Åsk väder

Nu är man äntligen hemma efter kvällsjobbet för ikväll. Blir nog att dricka en kopp te å sen gå å lägga sig, ska upp tidigt för kl 7 imorgonbitti väntas det jobb igen :)


Idag har jag inte gjort annat än jobba, vaknade av jädrans massa åsksmällar. Det small samtidigt som det blixtrade å det knastrade i el ledningen här brevi å jävlar så rädd jag var, trodde nästan att huset skulle smälla bort.
Haha, det måste ha sett ganska så roligt ut när jag vaknade, Först small det till några rejäla smällar och i samma veva vaknade jag och det första jag gjorde vara att skrika panikartat på nicklas samtidigt som jag vände mig om och upptäcker att han var borta, han hade ju hunnit fara på jobbet.
 
Fort stutsade jag upp ur sängen, tog täcket å telefonen å sprang ner å ringde halvgråtandes till nicke, å när jag tänker efter, vad hade han kunnat göra åt åskan å speciellt när han var borta på jobbet. ja, inte hade han kunnat skydda mig iaf! Fast i nästan samma ögonblick lugnade det ner sig som tur var.. då kunde jag i lugn och ro gå upp och lägga mig igen.

somnade om och vaknade igen kring nio, åt frukost, duschade, åt lunch och just innan tolv for jag till jobbet. sen har jag jobbat fram till nio, såå det var min dag, Nu blir det gonatt!


Snart tak byte

Nu äre kväller och vi kom just in efter en liten kort prommis runt kvarteret här uppe. Har jobbat å stått i idag så nu ikväll har det bara blivit soffläge å tv glutt.

Idag har vårat tak kommit, det ligger här utanför på gräsmattan och väntar på att bli taksatt till helgen om det är regnfritt väder då. Det är ett sånt här plannja royal tak som ser ut som tegel men är plåt, typ sånt tak som alla lägger nuför tiden. =)

Ett sånt här svart blir det. 




Baby påslakan

Har fixat å trixat ihop två stycken baby påslakan idag!



Ska göra två mini örngott också men först måste jag köpa en mini kudde så jag får måttet =) Kudden som vi har till spjälsängen är lite för lång för vaggan. Så en ny liten kudde måste jag skriva på inköpslistan också!


Slappar dag

Idag har jag inte gjort mycket, mest bara tagit det lugnt än så länge. Skulle igentligen ha haft två dagars praktik idag och imorgon som jag missade under själva apu:n i våras.
Meen jag känner det, jag behöver dom här två dagarna för att vara ledig, annars så skulle det bli att jag jobbar 7 dagar å ledig 1 sen jobba tre dagar å det kändes bli ganska häftigt, såå jag ringde till praktik platsen å sa som det var, jag får försöka fixa ihop dom där dagarna sen när jag känner att jag orkar.. I september kanske, efter jag slutat jobba.
Jag behöver nog alla mina lediga dagar nu för att jag ska orka jobba, känner att det blir bara tyngre å tyngre för nästan varje vecka som går. Jag hoppas på att kunna jobba hela tiden fram till den sista augusti. Och augusti månad jobbar jag bara 75% så det blir ju lite mindre då också! Så det ska bli skönt!


18/7

Nu har man kommit hem från nausta, hotellet som vi hade var jätte fint å fräscht! jag trodde  att det skulle vara typ ett slitet gammalt skogshotell med lite mer spindlar å kryp i typ. meen, det var så fint överallt där inne. Å det var riktigt skönt att komma bort ett tag å det var skönt att komma hem sen också!

Vi kom dit i fredags på kvällen å det tog ungefär 1½ timme att köra dit från vidsel, packade in allt från bilarna, valde rum, chillade ett tag sen blev det att krypa ner i sängen.  Å i lördags for grabbarn å bäckfiskade medans vi andra (tjejerna å barnen) var kvar vid hotellet. Sen blev det grillat till middag, lite kortspel å myspys! Söndagen idag, blev det mest att städa och packa ihop för att styra kosan hemmåt igen. Vi mellan landade i vidsel, åt nå varma mackor och drack en kopp kaffe, å sen fortsatte vi färden mot blåsmark. =)


Packat å klart

Nu så är det packat å klart inför nausta helgen =) Är bara maten som är opackad men den packar vi ner i kylväskan innan vi åker.

Efter jobbet imorrn så blir det raka spåret hem i duschen, tvär äta och sen packa oss in i bilen mot vidsel, hela gänget lär väl stå å vänta på oss där. Sen bär det iväg..


15/7

Skönt väder verkar det vara idag, lite svalare än typ +28 i skuggan som det var igår! Är ledig och det är inte så fruktansvärt varmt än, kanske är det den perfekta dagen för att städa bilen. Jag får nog passa på medans det är så här kring 18 grader ute, blir det nå varmare lär väl jag tuppa av någonstans här på gården! Känner inte för att ha nå mer värme nu på några dagar! Den här gravidkroppen pallar det inte och vill helst ha en mulen sommar med svala dagar. Tror det är första sommaren jag klagar på värmen, annars brukar jag älska varma och soliga dagar!  

Sen idag blir det att packa och försöka gräva fram nå kläder till nausta, vi ska dit nu till helgen med nicklas föräldrar och syskon med fruar och barn =)  blir raka spåret till vidsel imorgon efter jobbet och sen vidare till nausta, vet inte riktigt vart det ligger men det ska iaf vara kring tolv mil från vidsel. Det blir säkert en trevlig tripp!


Blodbad

Vilka dagar det har varit! Shit alltså! Har börjat blö massvis med näsblod. Idag har jag hunnit blöda två gånger, igår blödde jag 2 gånger å i måndags en gång och två gånger innan då också!

Hade gode tur igår ändå, båda gångerna i går blödde jag på jobbet, men som tur var så var jag ena gången påväg upp till lokalen och andra gången kom jag just in på parkeringen då det började stört blöda! Så jag hade nära och springa upp å hämta papper!

Idag kom jag hem, böjde mig ner och skulle ta ut tvätten, då kom det igen! Och jag höll inte på att få stopp på det, Blödde i 40 minuter, å det var mycket, vet inte hur mycket papper som jag blött igenom, hela handfatet var typ blodfyllt. Direkt jag stoppade i papper i näsan var det genomblött så tillslut hittade jag några tamponger i toaskåpet, tröck upp en sån i näsan, men det tog inte länge så var den full också,  blödde igenom två stycken sånnna.  Då kan ni ju förstå så mycket det blödde, Det rann typ från näsan. Jag har aldrig varit med om att man har blött så mycket någon gång.
Jag han ju få panik varför det aldrig slutade, annars brukar det ju gå över efter 5 minuter typ, men hela 40 minuter, tror det är en rekord blödning för mig!

Jag kommer ju inte tordas fara någonstans där det inte finns toaletter, tänk så skämmit om man skulle börja tok blöda mitt i stan eller när man är ute å går osv. Jag måste nog se till att jag har en laddning papper med mig vart jag än ska!  


Svettigt varmt

Idag blev det en vända på stan i det snuskiga varma vädret, hittade iaf en tröja å nå tunnare mjukisbyxor typ. Det var så varmt så det blev inge mycke klädprovande.

sen när kl blev ett for jag till barnmorskan, tog några prover, mätte, lyssnade på barnets hjärta och allt såg bra ut, följer kurvan fortfarande iaf. Blodvärdet skulle hon skicka för att få ett säkrare resultat..

* * *

Nu i eftermiddag blev det badning, eller hmm..
jag satt å flöt i en uppblåsbar ring med ryggstöd, sen klev jag upp.
 Men nicke å mattias dom badade på, sen blev det en kaffepaus och då kom berglund hit å då blev det massa bad för grabbarna igen, Själv tog jag båten och rodde ut och roade mig i den i det torra och grabbarna lekte med dessa saker och hoppade in och ut ur båten :) 

Det var förövrigt 21,5 grader i vattnet! Så det var varmt och skönt!

 


Fiin besök

Igår fick vi fin besök från vidsel, johan, sarah å vilja kom på besök i går på eftermiddagen,
det var kul att träffa dom, det var ju ett tag sen,
sen typ ibörjan av januari. Å vilja så stor hon har blivit.. Alltså shit, vad tiden går fort!

* * *

Nu ska jag ta och hoppa in i duschen, sen ska jag fara på stan å se om jag hittar nå kläder, börjar få lite smått panik, har ju vuxit ur nästan alla byxor :S Behöver både korta och långa byxor för svettiga och kyliga dagar. Skulle dessutom behöva några jobbar byxor också.. Känns som om det är mycket jag behöver just nu. Men jag ska börja med att se om jag hittar något för mitt presentkort på hansens, dom har ju speciella mamma kläder där.
Tycker det är dåligt med sånna kläder i piteå, typ bara på hansens barn dom har!

Sen idag kl 13:00 ska jag till barnmorskan på koll, se om mitt blodvärde har blivit bättre, har som känt mig lite piggare dom senaste dagarna tycker jag.


Tavelgöra

I brist på annat fick jag en ide när jag skulle plocka bort nå saker
som låg på bänken,
där låg det kvar ca 30x30cm tyg från de jag sydde sängkläderna till spjälisen. Tänkte att, kanske man kan klippa ur och sätta några bilder i nå ramar, och hipps svipps blev det två tavlor, tror jag ska köpa en till likadan ram och sätta den tredje bilden i.



Ganska enkelt, tog typ 10 minuter max!
Lite svårt att få det riktigt bra bara, det var så mycket mönster på dessa tyger, men jag blev nöjd iaf =)
Dom passar iaf till ett par sängkläder..  

_______________________


Ihelgen på fredagskväll var jag nicke samme å marie till sävast å hälsade på crille å hanna, där blev det grillning å surr, synd bara att jag kände mig så jädrans knäckt efter maten, men det är så det kan bli ibland. Dom hade iaf jätte fint där hemma! Väldigt hemtrevligt!

Sen när vi kom tillbak till piteå var jag typ död, sur och grinig kan jag lätt säga att jag var, men efter några timmars sömn var jag på bättre humör igen! =)

Lördagen på dagen tog vi det bara lugnt, var å handlade mat, gick en prommenad, for till sammeå marie sen på kvällen och sen till hemmings å badade i pool där! Måste sänga att det var riktigt skönt, varmt å skön´t i vattnet!
Grabbarna drack några drinkar å jag å marie satsade på kaffe å fanta istället!

Å idag funderar jag på om man skulle ta sig tid att städa ur båda bilarna, det skulle behövas, känns som om det var ett tag sen! Men det får vi se hur det blir med den saken..


Magbild v.27+3 (v.28)

Nu är det många som tycker att det börjar bli dags för en magbild igen! Och här kommer det två! Färsk och tagna idag. V.27+3 är jag i idag!
Hojja, vad tiden går fort! är bara tolv veckor kvar drygt. Men det är bra! =) Det börjar bli jobbigt att bära runt på den här stormagen och större kommer den att bli!
Och med ta tanke på att jag har redan gått upp 16-17 kg, undrar jag hur mycket mer jag kommer att gå upp!

80kg tung redan! Fick en chock när jag ställde mig på vågen.
Meen, det är bara att gilla läget! Rund å go! =)


Grillning

Idag så har jag jobbat hela dagen och har haft svin ont i vaden, har känt mig som en snestegad åsna hela dagen. Känns nästan som om jag har sträckt vadmuskeln eller nått.  Måste ha blivit nått av alla dom här cp grejerna jag fått i vaden på nätterna, gör iaf fruktansvärt ont när man går, speciellt nerför trappor. hm.. hoppas att det släpper snart i alla fall. 
_____

Annars då?
Jo, kom hem från jobbet just efter 4,
 hoppade in i duschen å sen blev det grillning till middag med nicke, mattias, samme å marie. Gött gött!
Och som efterrätt blev det typ massor med jordgubbar å grädde och ett uno spel! Smaskigt värre!

Sen kom linda å berglund och nu är det massa tv glutt!  =)






Äntligen hemma

Nu är kvällen äntligen avklarad. Sii såå Sköön´t! Nu har jag hela natten att vila upp mig och ladda inför en till arbetsdag imorgon! Tack och lov så är det en dagstur, 7.00 - 16.30. =)
Då har jag hela eftermiddagen å kvällen ledig.
Om det är lika fint väder då, då kanske man he sig ut å bada i sjön! Skulle faktiskt vara skönt att svalka sig då! Men jag är ju en sån här liten badkruka, vill helst vara ganska bekväm av mig och hålla mig på land. Haha kanske bara blir fötterna att doppa! Meen , det återstår ju att se vad det är för väder! =)

___________


Nu väntar jag på nicke som snart kommer hem med nå bröd, då blir det kvällfika sen sängen!


Vart är du min ork?

Att man kan vara så kraftlös! Kom hem från jobbet kl 12 idag, åt lunch och sen har jag sovit tills nu typ. Vaknade av att jag fick en jädrans kramp i vaden, fick samma två gånger imorse innan jag skulle stiga upp! Jävulst jävulst ont gör det och nu känns det som att jag inte har några krafter alls i benen. Skulle helst vilja ligge ner resten av dan, men det går inte. snart är det bara att pallra sig tillbaka till jobbet! Börjar 16 igen och går till 21. Sen ska jag inte göra något mer resten av den här dagen!


Lätt som en plätt

Ikväll så fick jag ett tvär il och tänkte nu jädrans ska jag sy till nå sängkläder till spjälsängen. Och fort var det gjort! Nu har jag ett färdigsytt påslakan och örngott! 



Fick det här tyget av cetty för några månader sen när vi var i vidsel.
Nu har jag äntligen sytt till det! Och storleken blev perfekt.
Med tanke på att det var en av mina första saker som jag sytt blev jag faktiskt väldigt imponerad av mig själv, det blev inte så tokigt och det var ganska kul! =)

Haha, har kanske fått dille på det här nu, känner att jag måste in till stan någon dag och handla tyger. Det är ju faktiskt mycket billigare att sy själv och framför allt roligare! Finns ju massa gulliga/snygga tyger att välja mellan!




Dagens köp

Dagens köp! Ett lammskinn från jysk!


Tack mamma och kalle för de här skinnet som jag var och köpte idag!

Jag var och kollade först på barnenshus och där kostade det skortan, tror det var 799kr för ett skinn som såg nästan lika dant ut som de dom hade på jysk! Där dom tog 345kr istället. Vilken skillnad! Och det var inga större olikheter på dom! Tur där, där sparade man några hundringar! =)


 


RSS 2.0