Snart äre dax

Nu är bb väskan packad och kameran laddad. Nu återstår det bara att bära ut den i bilen, så att allt följer med när det är dax. Nu väntar vi bara på att den blivande morsan ska bli startklar. Fast jag känner mig väldigt startklar redan. Efter snart nio månaders bärande, 25 stora kilon som extra lass och en massa längtan av den lilla som finns där inne så tycker jag att det börjar bli dags att komma  =) FAst det är ju några dagar kvar tills min beräknade dag, 5 oktober. Läste någon stans att det bara är ca 5 % av alla barn som föds på sin beräknade dag. Men det är bara att vänta och se när han vill komma. Hoppas bara jag inte behöver gå över tiden, det skulle kännas lite smått jobbigt!      

Slänger upp nån magbild också! v38+5(v.39)

 


Sjukligheter

Stackars nicke, han är fortfarande sjuk. Igår var han tvungen att sluta tidigare på jobbet. Han fick akut ont i huvudet vid två tiden. Å när han kom hem låg han under täcket i 5-6 timmar.. Åh, jag tyckte så synd om han. Han hade typ ont baki ögat och kunde knappt kolla med det. Var som lur att det var nån migrän attack, men var som konstigt för han brukar ju iinte ha det. Så vid åtta tiden for vi in på akuten. Doktorn konstaterade att det antingen var bihålorna eller en migrän attack. Men vi fick ett snabbvärkande piller mot migrän och om det var migrän skulle det släppa inom en  halvtimma. SÅ vi väntade där för annars om det inte funkade skulle han skriva ut penicillin mot bihålorna. Men tack och lov så hjälpte super pillret han fick och hans fruktansvärda huvudvärk försvann. Vilken lättnad det måste ha varit!

Men nu idag har han också ont i huvet fast på ett annat sätt, nu tror han själv att det är bihålerna för det spränger när han kollar ner, så han är hos doktorn och kollar upp det nu.  Jobbigt att vara sjuk, han har ju vart krasslig en hel vecka nu.. Men tack och lov så har jag klarat mig än så länge, men jag brukar ju inte bli sjuk så ofta, så jag håller tummarn att jag klarar mig även denna gång! Vägrar föda barn sjuk i feber å hosta!

Imorse var det visning av huset igen. Vi fick rymma hemmifrån kring halv åtta. Å då tänkte vi passa på att fara å hämta ut nickes migrän tabletter som han fick utskrivet ifall om det skulle återkomma någon annan gång, då vet han vad det är. Men apoteket öppnade inte förnst nio. så vi for på ok och köpte kaffe iställlet, stannade på en parkering och satt å drack där. sen så råkade malin vara vaken den tiden så vi for hem till henne och väntade på att visningen skulle vara över.        


Skötväska

Idag har vi vart och röstat, så nu har vi gjort våran plikt! Ska bli intressant att se ikväll hur det slutar! 

Efter röstningen for vi in till stan på barnenshus. Köpte en BabaBing skötväska i svart! 

Skötväska har det mesta, smarta fack för blöjor, kläder och skräp, avtagbar skötmatta som är väl tilltagen i storlek, napphållare och mycket mer.

 


Regn och ännu mer regn :(

Jädrans vad det har regnat i natt, det har typ smällt och dånat uppe på taket hela natten. Har haft riktigt svårt att sova två nätter i rad. Känns som om jag vaknar direkt efter jag somnat å när jag vaknar har jag jäkligt svårt att somna om igen, ligger bara å vrider å vänder mig, antingen är det för varmt eller då ligger jag för obekvämt eller då måste jag springa på toa. Alltid är det nått som gör att jag vaknar.. Å nu dom här två dagarna har jag haft extra svårt att sova eftersom nicklas har drömt mardrömmar, å jag får riktiga obehagskänslor när han gör det, det låter så obehagligt så jag måste typ väcka han i panik å sen så ligger jag å halvspänner mig å känner mig mörkrädd.

Nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli tio, så jag får fara å handla halstabletter till nicklas, han ligger uppe och sover ännu, han säger att han fryser och börjar få ont i halsen. Ojoj, bara inte jag bli sjuk. Så jag kommer göra allt jag kan för att inte nicklas ska bli sjuk, för jag vill inte att han ska smitta ner mig, för just nu känner jag att jag inte orkar med nån förkylning eller nå onda smärtsamma hals sjukdomar.      

Bulle i ugnen

Bullbak idag! Värsta bakig jag börjar bli av mig nuförtiden, kanske har hittat ett nytt intresse! :)  Men nu är hela frysen i källaren proppfull med smaskigheter, så nu gäller ätning på hög nivå innan det blir mer bakning i detta hus. Fast det är ju synd att jag inte är så mycket för att äta bullar å sånt slisk, för då hade jag varit sysselsatt nu under dom här dagarna jag går vaggandes fram här hemma. Eller då är det snarare tur att jag inte äter så mycket sånt för då skulle jag nog få rulla till bb. Nåja, det är då iaf kul att baka. :)

I dom röda bullarna är det vaniljkräm, i dom vita kanel och i dom gröna är det smörbullar med vaniljsmak! Nicklas smakade någon, han tyckte att dom var god så vi får lita på han :) Så nu är ni alla välkommen till oss för att fika!


Lite av varje

Igår var schemat fullspäckat. På morgonen var jag på besök hos barnmorskan. Sen for jag in till stan för att möta upp jenny, med sig hade hon Moa. Hennes nya tillskott på 6 veckor. Himla söt unge :) Vi åt lunch på tahi garden. Sen for vi hem till oss, moa skulle äta mat och jenny ville se hur vi bor nu innan vi förhoppningsvis får sälja huset.. Sen så småningom for hon hem tillbak till arvidsjaur. Nicke kom hem kort efter det, vi började med mat. Korv å spagetti, enkelt å gott. Sen blev det storstädning i full rulle. EFter städningen for nicke till berglund för att spela det nya heta spelet nhl 11 :) och jag for till malin och mogge, såg idol. Kakan å simon kom också dit, så vi spelade tre vändor skip-bo också :)  




Idag kl 18.00 är det visning på huset. Jag var för någon dag sen in till stan och lämnade ena nyckeln till mäklaren och frågade då hur många det var som hade anmält sig. Då var det tre stycken familjer som hade bokat in tiden till idag. Kanske kommer det någon mer också, det var ju som sagt någon dag sen jag frågade. Men visning blir det då iaf :) Räcker ju med att en är tillräckligt intresserad!  :)

Nu idag vet jag inte vad som händer, har inget planerat så det lär nog med all säkerhet bli lugnt. Har dessutom jäkligt ont i fogarna idag, inte konstigt så mycket som man höll igång igår. Städningen är nog den största boven i det hela, när man rör sig i konstiga ställningar nästan hela tiden. Men nu är det då iaf rent å snyggt här hemma!

V. 38

Idag stiger jag in i vecka 38, och dagen började med ett barnmorske besök. Allt såg riktigt bra ut, barnet låg fortfarande kvar med huvudet nedåt, men det hade inte fixerat sig ännu. För försföderskor brukar många barn redan ha gjort det men för vissa sjunker barnet inte ner i bäckenet förrän när värkarna börjar komma. Livmodern följer veckan och är 38cm och barnets hjärtljud är 144slag/min. Och tro det eller ej, mitt blodvärde låg på 126, riktigt bra för att vara jag. :) Det märks att man har blivit piggare! 


Barnet

Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär sex procent föds före fullgågna 37 graviditetsveckor. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek samt om föregående fosterdel är fixerad eller inte har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in.

Vikt: 3 200 gram.
Längd: 45-49 cm 


Bakning

Idag så har det vart full rulle.. Mamma kom hit vid åtta tiden på morgonen, och då har vi haft fullt upp med kokning av köttsoppa, bakat philadelfiabullar, potatisbakelser, sommarkaka. Sommarkakan blev det dock pannkaka av, råkade bränna den lite + att den var helt omöjlig att få bort från formen. Tror att våra långpannor är inne på det sista rycket, dom börjar vara jäkla dåliga.. 

Sen blev det inte helt oväntat köttsoppa till lunch, robbelibobban kom hit och åt också! Sen så for jag å mam på öb, jag köpte några formar som var lämpliga att frysa ner köttsoppan med ,sen skjutsade jag henne till bussen som gick kvart över tre.

Sen när jag kom hem hade jag fortfarande dille på bakning, så då blev det att göra något så enkelt som chokladbollar, så nu jädrans finns det fika i frysen våran!  =) 


12 / 9 - 2010

Nu är helgen slut och en ny vecka börjar imorgon! Då kommer mamma hit under dagen, blir att koka köttsoppa och baka lite granna! Så jag hoppas på att man har energi så det räcker till det!

Idag har jag haft en sån här trött/slö dag. Känns som om jag bara befinner mig i en igenstängd bubbla. Orkar knappt tänka känns det som.

Men iaf idag så har vi vart en sväng till vidsel.. Där blev vi bjudna på palt av nickes föräldrar =) det var riktigt smarrigt! Länge sen man åt det.. Fick med oss lite hemkokad saft därifrån också =)

Sen när vi for hem var jag som en klubbad säl, satt å halv sov nästan hela vägen.. Och när vi kom hem har vi renbäddat och sett lite tv så nu ska det bli riktigt skönt att gå och lägga sig nu.


Lite handling

Hopp å hå! Idag har jag å nicke vart en vända på stan, blev lite barnkläder och en filmkamera =)


Nicke hittade en frän skinnjacka till lilleman. Något stor, men då har han något att växa in i :P Annars blev det två tjockare tröjor och fem par byxor och massa sockpar som alltid är bra att ha =)


Sen for vi in på elgiganten och köpte denna kamera. Var en billig kamera för ca 2500kr.  Den duger gott och väl till oss eftersom vi inte är några värsting filmare. Men nu har vi något att filma bebben med när han kommer =)



Nicklas har varit duktig och rensat upp i källaren idag, bärt ut massa skrot på släpet som ska till tippen på måndag. Så nu är det bara garaget kvar. Själv så har jag städat lite grann här inne i huset.

Men nu så ska jag gå å vila en stund innan vi ska börja med maten, blir någon köttfärshistoria till middag. Sen så ska vi fara till dartsel å göra bort att lämna båten där. Sen så lär man väl vara helt knäckt, kanske blir en film eller nått sånt! Jaja, det får man se då!

Ute på hemnet

Nu ligger vårat hus ute på hemnet. http://www.hemnet.se/beskrivning/876225?r=3





10 / 9 - 2010

hej å hå, nu sitter jag och smaskar i mig min andra frukost idag. Steg upp halv sex med nicklas, åt frukost med han sen så har jag legat å kollat nyhetsmorgon typ, somna en halvtimme i soffan. Sen gick jag upp och duschade och nu sitter jag och äter min andra frukost :) Tur att man är gravid då har man något att skylla på :)

Igår var jag väldigt trött och slö, lämnade inte hemmet något på hela dagen förutom när vi gick ut och skulle posta ett brev, en prommis på 15 minuter typ, fast det tog garanterat 25 minuter på grund av mina snigel steg. Haha, nicklas klagade å tyckte att det var jobbigt att gå sakta.. men det är ingen lek för en gravid kvinna att dundra fram i allvärldens fart med jätte mage och tusen extra kilon som last. 

Åh, eftersom jag var så slö igår så har jag sparat alla mina ärender till idag. Vårdcentralen å arbetsförmedlingen står som högsta prio idag och snart så är det bara att he sig iväg dit å få det bortgjort!  

Älgkött sökes

Måste försöka ragga upp en älgköttbit som man kan använda till köttsoppa. Mamma kommer hit på måndag och ska hjälpa mig göra köttsoppa för första gången. Men hon hade inget älgkött och jag tycker att det blir godast med det =) Så är det någon som har en bit över vill jag gärna köpa en!

____________________________________________________________

Sitter och kollar på magen, den gungar och far åt olika håll.. Känns som det är en början av ett tredje världskrig där inne, eller så försöker ungen brotta sig ut genom naveln på mig. Vilket som, den har då massor med krafter iaf :) kanske blir en riktig fighter det här..

Idag blir det fortsättning av tvätterierna, ska försöka att tvätta klart allt idag då har man fått det bortgjort! Måste fara och köpa den där tråden också för att kunna sy klart det jag påbörjat + att jag måste in på vårdcentralen och lämna ett bälte som jag lånat där.

Måste ta och ringa försäkringskassan och arbetsförmedlingen idag och ev. en läkare också! skulle ha ringt igår men har tydligen helt kopplat bort det, tycker att allt såntdär är så tjorvigt. tusen saker som ska fyllas i för att man ska få lite ersättning. det hade varit betydligt enklare om jag hade haft ett jobb som jag hade kunnat bli sjukskriven på. Men jag är ju arbetslös nu sista månaden och det gör det hela mycket svårare. nu ska jag tydligen bli sjukskriven som arbetssökande.. gaaah.. ! Man kan ju bli knäpp på sånt här! men det ska gå på nå sätt! Jobbigt bara med alla dessa telefonköer. Och jag måste säkert dessutom in till stan för att skriva in mig på arbetsförmedlingen också..!


 

Stiger in i v. 37

Nu lämnar jag v 36 bakom mig och stiger in i vecka 37. Det lilla barnet är nu fullt utvecklat och nu ska han bara ligga och gotta till sig, tills det är dags att komma och förgylla våran vardag! :) Det börjar kännas lite pirrit i magen nu när det börjar närma sig och jag läängtar tills den här lilla filuren kommer! Dessutom börjar jag dock känna mig jäkligt less på att bära runt på den här magen, så det känns riktigt skönt att slutet närmar sig.  =)

Nu idag har jag tvättat hela dagen lång, måste vänta med nästa marskin för det är proppfullt där vi hänger tvätten nu. Så det blir fortsättning imorgon när tvätten har torkat.

Har hunnit sy klart ett påslakan och ett örngott till vaggan också. Tänkte jag skulle hinna sy klart det till spjälisen idag också, men då fick jag slut tråd. Typiskt, när man väl har börjat. Men jag måttade klart så när jag har köpt tråd får jag fortsätta med det.  

Såhär blev det . . 

7/9 - 2010

Har köpt två barn tyger idag, så det blir snart två nya bäddset till spjälisen.


6/9 - 2010

Idag har det inte hänt så mycket, ledig som vanligt. varje dag nu! Känns som både och. Skönt att vara ledig men man känner sig ganska rastlös måsta jag säga. 

Idag på förmiddagen for jag till malin, hjälpte henne att tapetsera några längder, tror det blev tre stycken längder jag var en hjälpande hand med, sen tog krafterna slut. Hon limmade och jag strök dit tapeterna. Sen for jag till karolin på hästbiten hälsade på och åt min lunch där.

Körde hem och sen satt jag å pjollra på datorn ett tag sen kom nicke hem från jobbet. vi spelade kort, jag vann. Sen började vi med maten, det blev kyckling å wookade grönsaker med bandspagetti. Sen for vi ut och körde lite bil på vägar vi aldrig ha vart på, kollade på lite hus å sånt, bara kolla runt lixom! Väl hemma igen blev det lite tv-glutt, tvätthäng och bortstökning i köket.


Imorgon blir det att börja tvätta upp alla babykläder, den inre klädseln i barnvagnen, filtar, sängkläder mm. sen får man försöka få någon ordning på allt de.. se vad som fattas mm. . Kanske skulle börja packa bb väskan också snart, ifall lillknodden skulle få för sig att komma någon vecka tidigt.  

Skulle dock behöva fara in till stan också någon dag å se om man hittar något roligt pyssel som man kan ha som tidsfördriv på dagarna, känns nästan som man gör samma sak varje dag  :s




Nu ska vi sälja huset

Nu lite nytt! Igår så hade vi besök av mäklaren, ni som inte vet det redan får veta det nu. Vi ska sälja huset! Så någon gång under nästa vecka kommer det ut på hemnet! och visning ev veckan efter det. Hoppas det kommmer några intresserade köpare då! Vi håller tummarna för det! :)

Det blir att söka sig någon lägenhet tills vidare, tills vi hittar ett hus som vi vill ha! Men då kan vi i lugn och ro se om vi hittar något som faller oss i smaken. Då när man hyr är man ju som sagt inte låst till det stället man bor på.
Så nu har vi en deadline, vi ska bli klar med allt i helgen, de sista små fixet. Sen till veckan blir det stor städning och rensning av källare och garage. Måste bara få försöka låna en grovdammsugare så det blir dammfritt i källaren. Sen är det klart för visning!


Nu i veckan så har malin flyttat hem eller rättare sagt tillbaka hit till piteå! SÅ idag har vi vart en vända på stan, det var kul att träffa henne och så blev det handling av lite nytto saker, typ som tvål å dusche grejer mm. sånt som behövs.. Sen blev det en fika, kortspel och massa surr! 

Bäbisen i magen fick en presen av henne också! Den flerbenta tusenfotingen! 
                                  Den tackar vi för! =)
  





Lite av varje..

Här inne är det långt mellan gångerna innan det skrivs. Nåja, ska försöka bättra mig! Har fått vissa klagomål! :P Men jag har haft lite mycket att göra de senaste dagarna, men nu i måndags så jobbade jag min sista dag! så nu har jag all tid i världen! =) så nu får man stå å trampa tills bebisen kommer! dagarna kommer att kännas långa när man mest bara är hemma!

Vad har hänt här då? 
Jo, i fredags så var jag i skellefteå en sväng, eller snarare en hel dag blev det. Var och hälsade på anna å andreas i deras nya lägenhet där. Verkligen jätte fin planlösning! dom kommer nog att få det riktigt fint när dom har fått i ordning och packat upp alla deras flyttkartonger! :)  Sen så for vi på stan å shoppade lite, hittade inte så speciellt mycket, lite bebis kläder å lite bebis saker bara. 

I helgen så fixade vi till trappen, jag målade först ett varv sen dagen efter gick nicklas å målade på det andra varvet där det behövdes lite extra färg, sen så la vi en vinyl matta på trappstegen. 

Det blev även en skellefteå sväng på söndagen! Då var vi och hälsade på Anette, robert, lukas och det nya tillskottet oliver! Vilken söt liten grabb! Han var så lugn och snäll! Tänk, snart kommer vi också att få en sån där liten rackare! =)  

Å igår var jag i luleå över dagen, var och shoppade med emma å ronny, men jag var inte direkt på nå shoppar humör kände jag, det börjar bli så jäkla jobbigt att ranta runt på stan i trånga varma affärer med mycket folk. Men jag hittade då iaf två tröjor till mig själv, en fin tunika å en jäkligt stor T-tröja som är riktigt stor och skön! Blev två pyjamaser till lilla bebisen och tre bodysar och ett byxpar! Det är svårt att inte köpa något på barnavdelningarna, det finns så mycket som är fint där! =)


Vi fick den här fräna AC/DC bodysen & mössan som ett överraskande paket i brevlådan! Tack Jeanette å Petter! 


.. och jeanette! pappa nicklas har inte hunnit köpa en, men han hade
garanterat köpt en om han hittat en! :)

Lite av de jag handlat under veckan..  








RSS 2.0