Jag är en riktig weelerskA!

Nu efter många om och men så ska jag vara i storforsen ikväll.. Typiskt jag! Hade ju först tänkt att fara dit, sen fick jag även en ide att stanna i piteå och sen kom jag på.. Shit va kul att vara till arvidsjaur och vara där! Tänk om man kunde dela på sig! Men nu så slutar det med att jag far till storforsen som jag egentligen skulle först till.. ! Synd att det var så många som är sjuka här i arvidsjaur!  Men hoppas att ni frisknar till så ni är pigg och fräsch när det nya året börjar! :D:D:D

Snart så ska jag fara till Auktsjaur. Morsan fyller år idag! Dåå blir det fika sen blir det att fara via den vägen till vidsel!

Annars så är allt frid och fröjd.. Snart nytt år.. Yeej.. :D 

 


Juletider..

Nu var det ett tag sen jag skrev men nu så är allt julstök över, Och snart ska man fara in till stan och se om man hittar något roligt på rean! Julen har vart bra! har vart i vidsel med nicklas släkt och vänner! Och tack alla, för alla fina julklappar jag fått!

Juldagen blev lugn! Det blev en film med chips och dipp! :)  

Vi var i luleå på annandagen och shoppade lite. Det blev nå gardiner, två tavlor till köket och en hylla av något slag som vi har i köket.. Och massa andra småsaker..

Igår så hade vi mycket besök. Två av mina bröder, elin och deras barn kom hit på kaffe och fika. Sen så gjorde jag middag och bjöd hit malin och mogge på köttgryta. Det blev spel hela kvällen. Måste säga det att jag är jävlat bäst på UNO.. Sen kom enmark hit och då blev det lite kort spel, bland annat plump spelade vi och där vann nicke.. :) Men jag måste säga det, att där var jag också nära på att dominera! :D

Nu så ska jag göra lite nytta! Ska börja med att duscha iaf! 

Ha det bra!  Puss hej!

 

Snö, snö och ännu mer snöö..!

Hojja.! Jäklar vad snö det har kommit nu.. måste snart gå ut och skotta igen.. :S Igår kom det säkert kring 3dm snö, å jag tänkte ja men nu ska jag gå ut och tvär skotta. Jo, tjena! Det tog säkert 1,5 timmar och blöt i svett var jag när jag var klar!

.. Och idag igen! Massor med snö..! Då var det bara upp å skotta igen.. Samma visa där igen, tänkte att hänn går ju säkert på en kvart, meen, Det tog säkert 45 minuter.. Mycket snö var det idag med!

Åh., när jag skulle skotta av bilen råkade jag skotta av bilens stolthet.. Stjärnan! Fast å andra sidan så har den där bilen ingen stolthet i mina ögon längre.!  Jävla skit.. Jag hann inte mer än skotta av den så körde jag fast.. Stod mitt över lillvägen våran och fick börja skotta loss mig! Sen när jag väl tog mig loss så tog jag mig inte upp för backen.. Fick backa bak två gånger sen så jävlar tog jag fart och upp kom jag! Var lagomt irriterad då! Skit bil! Men jag tog mig till stan tillslut..

Har förresten fått tillbaka min väska, det var som jag trodde, att jag hade glömt den i taxin så det var ju skönt iaf! Men jag hade ju spärrat kortet, så nu väntar jag på ett nytt! Jag som just hade beställt ett nytt med ett kort på  :( Typiskt!  

Ikväll så har jag tänkt att städa och försöka hinna baka knäck! Måste även fara in till hortlax och hämta ut mitt paket med mina badkläder och gardiner som jag har beställt!  

Nu blir det att börja göra någon middag! För nicke picke kommer hem snat :D :D  Tjing!


En sväng på Challenge bar

Igår blev det utgång! Jag, nicke å berglund. Vi var på den nya krogen i stan, Challenge bar heter den! Jäklar vad fint det var där inne, hoppas att det kommer gå bra för dom. Och tack kakan för att du körde in oss igår!

Det kommer nog vara mycket folk där ikväll, hade säkert vart roligare om man hade gått dit ikväll istället, igår var det som bara vip gäster där och jimmy var snäll och fixade in oss där :)

Så nu idag har man vart lite trött men jag har ändå varit rätt så pigg! Men nicklas! OJ oj shit vad dålig han är, han ligger fortfarande, stackare!

Nu så håller jag på att vänta ihjäl mig på mattias! Han skulle komma å hälsa på och skulle köpa med sig en chokladkaka till mig, har vart sugen hela morgonen!

Åh ni tror inte att jag tappat bort min väska igår, med börs å allt! Men jag tror jag glömde den i taxin påväg hem, Ringde dit, men skulle ringa efter fem så då får jag vet om den är där.. Hoppas att den är där! Annars blir det jobbigt! Är ju så besvärligt med alla kort man har å sånt! Jag brukar ju som vara duktig på att lämna de jag inte behöver hemma! Men tydligen inte igår och just då jag har med mig allt, så tappar jag väskan.. Det är såå typiskt!
Men jag har ju bara mig själv att skylla!





Undra vad som händer ikväll? Kakan skulle komma hit så det blir nog säkert att hitta på något! Men vad? jag är sugen på att fara å bada, simma lite grann!

Nä nu måste jag äta någonting, ska gå å se vad jag hittar! :)





Bullbak

Idag så har jag bakat massor med bullar!  Det blev 166 stycken :) Så det lär nog räcka ettt tag framöver! Har än inte smakat någon av dessa bullar när dom är klar, (är fortfarande mätt av alla ogräddade bullar jag har äti under tiden jag bakade) men enligt nicklas  var dom goda! 



När jag var klar med bakningen kom nicklas hem, han hade med sig lite mat från pit stop, en kabab tallrik till  mig och en kyckling rulle åt han själv! Det var gott! efter en hel dag med bakning så var jag inte sugen på att börja laga ¨någon mat..

Sen så for jag till göril med en bull-påse åt henne! Hon bjöd på kaffe och där satt vi och pratade ett tag, det var trevligt! Och imorgon så ska vi gå på stan en sväng! :)

Jag måste handla julklappar! Har inte köpt en enda och snart är det jul! Måste ta mig ut imorgon och köpa lite granna! Börjar känna mig lite smått stressad!

____________

Nu så är golvet klart där uppe och nicklas har börjat att sätta dit panel på ena väggen! Snart är det bara tapetseringen och listerna kvar. Lägger ut bilder på det när det är helt klart! :D Tror att det blir riktigt bra!
____________

Ikväll blir det nog bara att se lite tv innan man går och lägger sig! Skulle behöva gå ut och gå lite också! Men det blev nästan lite sent för det! Jag får gå ut en längre sväng imorgon istället! En morgon sväng kanske! :)


En sväng till vidsel..

Nu så var det ett tag sen jag skrev.. Vad har hänt här då?! Jo, vi var i vidsel i söndags och skulle hälsa på nickes föräldrar.. Sen så for vi förbi hos anneli och fredde, men där var det ingen hemma, hade sett framemot att få se hur stor lilly har blivit! Men det får bli vid jul i stället! Och då får man även träffa vilja, sist jag såg henne var nog i somras någon gång, så där har det säkert skett en stor förändring :) 

Nåja, men vi for iaf å hälsade på nickes mormor å morfar, drack några koppar kaffe där innan vi for tillbaka till jan å cetty å där blev vi bjudna på mat! super gott! Köttfärslimpa å potatis! Så då var man mätt och belåten! Skulle vilja lära mig laga lite mera köttfärs rätter, kanske skulle testa göra biffar någon dag! Det kan ju vara värt ett försök.. =)

Sen så bar det iväg hemmåt igen, vi stannade till ett tag i älvsbyn och hälsade på petter och jeanette, dom hade fått det jätte fint i huset. Jag blev typ kär i deras hus! :)

När vi var hemma var klockan kring halv tio och då for jag ut å gick. Jag har tänkt försöka börja gå 30- 60 minuter varje dag! Så nu ska jag börja bli hurtig! har vart ut tre kvällar i rad och ikväll blir den fjärde! :) Man måste ju börja någonstans! :)

Och idag då!.. Jobbade till klockan fyra, det har gått bra! Tycker faktiskt att det är himla kul att få vara en hjälpande hand till andra människor! Trivs jätte bra att jobba där, hoppas bara att jag får lite mera dagar där! :)

När jag kom hem väntade jag in nicke, sen gjorde jag mat! Fiskpinnar och mos!

Ikväll blir det nog bara lugnt! Ha tänkt att plugga lite grann! Har några inlämningsuppgifter som ska skickas in snart! Så jag skulle ha behövt få dom bortgjorda! Men just nu känns det som om jag har börjar mitt jul lov redan :P Näe, det är nog bara å bita ihop! Ju mer jag pluggar desto fortare kan jag pusta ut :)


Men nu så ska jag ta å dricka en kopp kaffe å kolla min facebook! :D Ha det bra!  


Typiskt min tur..



Nu så är man hemma igen efter en låång dag i A-jaur.
Det första som hände när jag kom dit var att jag blev stannad av polisen, fick blåsa och visa kortet.. och Oja, nykter var jag! så då var det bara att köra vidare. Jag blev stannad i lördags också av polisen, snacka om otur..  Men det  har ju då gått bra för kortet har jag kvar :D

Vi hade prov direkt på morgonen idag och det verkade gå bra :) Sen så har vi haft genomgång från kl tio till halv fyra! Och dagen slutade med att vi hade ett rollspel :D stannade kvar ett tag på skolan och gjorde klart en gruppuppgift.. Sen så bar det iväg till pite igen..


Och nu måste jag bara berätta vad som hände på vägen dit..
När jag var mellan arvidsjaur och långträsk då började glykol lampan lysa, så jag stannade, upp med huven och vad ser jag! Det sprutar massor med gnistor under huven vid motorn någonstans..  JAG PANIK! .. Hjälp! nu kommer hela bilen att börja brinna tänkte jag, Och jag, mörkrädd som jag är, stod jag där mitt i mörkret med huven öppen och som det sprutade massor med gnistror ur.. Ringde till massa folk men det var ju som ingen som visste vad jag skulle göra, för jag såg ju inte vart de kom ifrån och dessutom vet jag inte vad allt heter.
Allt var ju så mörkt runt om mig.. Åh då kan jag säga det, att då kom det någon tår.. Hatar verkligen att vara själv mitt ute i skogen speciellt när det är mörkt...!

Men tillsist var det en som sa att jag skulle köra vidare, Och om det skulle börja brinna skulle jag kliva ur. Så vad skulle jag göra?! Gjorde som han sa och jag tog mig hem! :) Men rädd var jag! DET VÄRSTA JAG VET ÄR NÄR BILAR KRÅNGLAR OCH NU ÄR JAG JÄVLIGT LESS MERCAN.. Någon som vill köpa den?  


Men hur som helst så kom jag tillbaka hit till blåsis kring halv sju, gjorde middag, korvstroganoff å ris blev det. Det var gott! Speciellt för jag var riktigt hungrig och uppeldad..

Ikväll blir det en tidig kväll - jobb imorgon och jobb på lördag


Nu blir det att kika på lite tv innan man ska gå å lägga sig!

Ha det!


Pluggit värre..

Nu idag så har det vart massor med plugg, sammar var det igår! Känner mig lite smått stressad när jag är hemma får då vet jag att jag ska plugga! Kan som inte känna mig riktigt lugn längre! Men nu så har det vart ganska mycket som ska göras i skolan! Lääängar så otroligt mycket till jul lovet, då får man pusta ut :)

Synd att det är bara jag som bor i piteå! Inge kul att plugga själv hela tiden :S Tror jag ska börja fara in till stan å sätta mig på nått fik och börja plugga där ibland. Är som less på att bara vara hemma och plugga! Jag får komma på nån bra lösning på det efter lovet! Men nån förändring vill jag ha och lite omväxling..

Funderar även på att göra ett slags schema för pluggning och träning till nästa termin! Att jag har speciella tider för pluggningen och att jag har vissa dagar för träningen! 

Om jag inte har skrivit och berättat att jag ska börja träna så får ni veta det nu! Har ju funderar länge på att börja gå på morgon sim, tänk vad skönt att börja dagen med att simma! :) har även tänkt att börja på något sorts gym oxå! Det blir nog att börja med det på jul lovet! Nu måste jag lägga all min energi på skolan, vi håller ju på att plugga in en månad nu, så det finns ju en hel del saker att göra nu! Men vad gör man inte för att få lite jul lov!? :)


Till middag idag så blev det Fläskpankaka! Jag måste säga det, att jag har verkligen lyckats skit bra med pannkakorna på senaste tiden. Förut blev dom alltid brända och degiga innuti och dom gick knappt att äta! Men helt otroligt,  Tre pannkakor i rad som blev bra, det slår alla mina rekord.. :)

Nu så håller snickar nicke på att lägga golv där uppe! Så det tar sig! :D har en riktigt duktig karl! Är som stolt över han ibland ;) Jobbar på jobbet och jobbar hemma! Jag hade vart helt sluut! Men hur som helst tror jag att det kommer att bli skita bra med golvet och allting! :) 

Nu ikväll blir det att fördriva tiden mad massa läsande, vi har prov imorgon så jag hoppas att det kommer att gå bra! Men det tror jag! Det har det gjort än så länge! 


Ha det bra slla goa, Kram Karm

lugna dagen!

idag då startade dagen med en arvidsjaur resa! Vi skulle ha en träff i basgruppen som vanligt varje måndag! Men idag så var en i gruppen sjuk, så det blev bara en sväng dit och lämna min bror som åkte dit med mig idag! SÅ jag stannade ett tag i arvidsjaur, hälsade på mamma och sen så for jag och fikade på cafe holken.  Blev några koppar kaffe där.. :)  Sen så bar det iväg till piteå igen! Det blev en tråkig bilfärd dit! Ingen stereo i bilen.. :(

Annars idag har det inte hänt speciellt mycket, vi var och handlade mat för veckan sen for vi och hämtade nickes bil, så nu är den hel.. :) Då Kanske jag slipper ta mercan till arvidsjaur nästa gång :D

Nu så blir det att se lite tv :D








Söndag

Ååh,  då var denna helg avklarad! Bakis idag! Blev rätt så sent inatt! Tror att klockan var kring halv fem då jag var hemma! Men kul var det!

Idag har jag bara legat i soffan å gluttat tv tillsammans med min onda huvudvärk.

Å idag fick jag min dröm tydningsbok som jag hade beställt från en pojke som kom och sålde jul tidningar. Så nu ska jag nog fortsätta drömma lite granna och se vad dom betyder! :D

Annars idag blir det lite plugg och en tidig kväll, ska upp före fem imorgon. Blir en arvidsjaur resa imorgon igen. Men den här gången ska jag ha med mig min bror så då får han köra och då kan jag sussa sött i bilen under tiden..






Tjingeling!

Idag så har jag haft fullt upp hela dagen! Har vart och hälsat på göril, sen så har vi vart på stan å kikat, hittade inget speciellt där. Massa kaffe har vi druckigt! Och nu så sitter vi hemma hos mig, malin och elsa har kommit förbi här oxå! Snart så ska vi fara till malin och se hur dom har fått till det i huset! Sen ska jag å göril ta hand om elsa (hennes hund) det är en dogue de bordeaux, valp på 5 månader. Sen så ska jag hämta Nicke i luleå, åkte på att vara chaufför ikväll, så det blir att hämta han där i natt! Men det får han ta igen imorgon! För då ska jag ut! Men det blir lindrigt för han, han behöver bara hämta mig i stan :)

Dom ringde idag igen från vickteamet! Fick två dagar till att jobba!!:) Nästa vecka så blir det att jobba tre dagar! Kul att man får jobba lite grann! Det behövs ju alltid lite exta cash..

Nåjå!  Nu ska jag kila iväg! Ha det !


Skoldag Idag

Idag så har jag vart hela dagen i arvidsjaur, har haft praktiska övningar på skolan idag, har fått bland annat ta blodprover, fått lära oss hjärt å lung räddning och haft en hel del rörelseteknik.. Det var så skönt att stiga upp imorse när jag insåg att jag redan var i arvidsjaur.. =)

For dit igår kväll kring halv tolv tiden.. Och då kan man ju fråga sig, Varför jag skulle dit den tiden? Jo, för jag fick reda på att passaten inte gick att köra med typ kl 11 igår på kvällen och mercan är det typ nå fel på.. När man kör den så håller den på att dö hela tiden.. Så jag tänkte att jag måste ju fara då på kvällen för jag vet ju inte hur lång tid det kommer att ta å köra den till arvidsjaur, Ville inte fara på morgonen eftersom jag ville inte riskera att komma försent till skolan, Så jag packade mina grejer och åkte iväg, tog med nå extra varma kläder ifall den skulle stanna på vägen dit.. Där satt jag mörkrädd i en bil som man inte kan lite på.. å till råga på allt så har den ingen cd spelare å inga extra ljus! Då var jag ganska upprörd. men var mest rädd att bilen skulle stanna och dö mitt ute i skogen.. snacka om jag skulle ha fått panik då!! Men som tur var så va göril uppe och hon kunde prata med mig under bilresan, då gick tiden mycket fortare och jag glömde nästan bort att jag var ute i mörkret mitt under spöktiden..!  Men hur som helst så gick resan dit bra! Såg två älgar på vägen dit och var framme just efter ett!

Men nu till helgen skulle en vän till nicklas komma och hjälpa han med bilen. Så då fixar det sig säkert!

Nu ikväll så har jag vart ute och ätit middag med göril, det blev en kyckling tallrik, sen for vi in till stan och drack en latte. det var gott! och det var så kul att träffa henne! :)

Annars så har jag inte gjort speciellt mycket, kom hem snodde datorn av nicke och nu så sitter jag här och skriver!  :D

Ska ta och kika lite på tv nu! synes!





Helt otroligt!

Satt och kollade på youtube idag och hittade denna länk. Den handlar om en pojke som kan se utan ögon.. Otroligt duktig han är! http://www.youtube.com/watch?v=qLziFMF4DHA Helt värt att se! :)

Den här dagen har vart väldigt lugn, skulle egentligen ha varit på skolan idag, men oturligt nog så var båda bilarna inte i funktion, så jag fick stanna hemma. Synd! för nu missade jag genomgången för denna vecka :S Men jag får försöka ta igen tiden på bästa sätt! 

idag har jag inte fått mycket gjort, har vart svin trött hela dagen. Pluggat lite.. Men där på förmiddagen fick jag ett litet ryck, då bar jag in all panel i källaren som nicke hade lämnat ute på släpet.. Tänkte jag skulle vara lite snäll med älsklingen, det förtjänar han eftersom han hade så fullt upp med andra saker igår, och ikväll har han fixat med bilen..!
Men hur som helst så var panelen jätte lång så den gick inte att ta in de genom källardörren så jag fick ta in den genom fönstret till källaren istället! Det gick bra det också! Så nu är källaren full med panel som vi ska måla. =)

Nu så håller nicklas åter på att fixa med bilen, han har bytt bromsklossar.. Vi var nyss ute och prov körde bilen men det är nått som inte är som det ska, bromsarna tar så långt nere. Så vi prövade med att byta bromsolja men det hjälpte inte. undrar vad det kan vara. hoppas att han får till bilen så jag slipper oroa mig när jag ska till arvidsjaur imorgon!

Nu när vi var in till stan en sväng så köpte jag en pyssel tidning! hittade lite pyssel där som jag har tänkt prova på när jag får lite mer tid över! 

Nu så kommer nicke in och säger att jag ska hjälpa han med attt lufta bromsarna, så nu ska jag ta och pallra mig ut.. :) ha det !

 




Lite hus bilder

Här kommer det lite bilder på köket.

Det är några som har frågat mig om jag kunde lägga ut några bilder på hur det ser ut här, så nu tänkte jag lägga ut lite bilder. Som sagt då håller vi på att göra om där uppe nu, så bilder på övervåningen kommer senare!

Innan vi började göra något åt det här rummet, då var det trä boasering på väggarna i hela köket, dom rev vi ner och det var en hel del spacklande som behövdes göra, så detta höll nicke på med när jag var borta i sorsele och jobbade.






Och såhär blev resultatet.



Efter tapetseringen blev resultatet så här :)







TV- rummet

I tv-rummet har vi bara tapetserat om, det blev nå ljusa tapeter och en mörk fondvägg, hade stora bekymmer på vilken vägg vi skulle he den på. Men det slutade med att den fick vara på den ena.. Vi har ju ingen hel vägg i tv-rummet, antingen är det nå fönser eller så är der nån dörr, så det var därför det blev så tjorvigt. Men jag tycker att det blev rätt så bra ändå.. Här nedanför kommer det några bilder.  Har tyvärr inga bilder hur det såg ut före så det får räcka med dom här! 

Lägg även märke till min tv-dos förvaring som jag själv har gjort av samma tapet som vi har på väggen. Den står på bordet :)










Hallen som jag gjorde alldeles själv :) Fast nicklas gjorde hallmöbeln, typ den som lyfter upp hela hallen.. Men väggarna är också fina..

Såå hemskt det var att tapetsera hallen, vi har ju vita tapeter med nå krussiduller som blänker som bara syns i vissa ljus sken, och naturligtvis var det mönsterpassning på dom.. Jävlar vad jag svor och det var nog tur att nicklas var borta just då! Det tog en evighet å hitta åt så rätt kanter mötte varandra..

Så här såg hallen ut innan



Och såhär ser det ut nu..

hatthyllan som nicke picke gjorde :D





Just nu håller vi på här uppe där vi ska ha vårat sovrum..

Vi har rivit bort en vägg och satt gips skivor i taket. Vi har även gjort en infälld hylla i väggen som ska va ovanför säng gaveln och där ska vi ha några spottar.. På ena väggen ska vi ha en liggande panel, det blir lite annorlunda där inne. Men iaf en liggande trä panel som vi ska måla mörk brun. Vi ska ha vita väggar och ett mörkt golv.  Jag hoppas på att det blir bra och der tror jag nog att det blir! Lägger ut bilder då det är klart!


Jag hjälper till på höga höjder också!



och nicklas tycker om att spackla tak..  :)



.. eller då gör han det bara för att få det klart!





Men nu gott folk, så ska jag ta och göra lite nytta! Men ha det så bra alla trevliga blogg läsare!
Massor med kramar från mig!





RSS 2.0